Chr. Sogns Menighedsbørnehave - Børnehaven Arendalsvej

Sådan bor vi

Vi bor i en stor gammel villa fra halvtredserne med en dejlig atmosfære. Vores hus er lyst og velholdt. Børnehaven er istandsat løbende med tanke for et godt opholdsmiljø. Vi synes selv, at vi har gode faciliteter både ude og inde. I børnehaven er vi 33 børn og 8 voksne.

Billede_af_huset.JPGIndretning af huset

Når man kommer ind i børnehaven folder den sig ud nærmest som en vifte af små rum. Det giver et lavt støjniveau som er en fordel for både børn og voksne, når vi opholder os mange timer dagligt i børnehaven.

Samtidig skaber de mange små rum mulighed for at skifte mellem forskellige legemiljøer gennem dagen. Legen foregår ofte i mindre grupper, der kan lege relativt uforstyrrede. På den måde har børnene de bedste betingelser for at udvikle nære venskaber.

Uderum

Vores legeplads er ikke byens største, men vi synes selv, at den er god. Legepladsen vedligeholdes løbende og har rigtig mange spændende kroge med forskellige legemuligheder.

På legepladsen kan man finde huse og tårne, cykler og bænke, køkkenhave og bålplads, gynger og sandkasse samt masser af andre muligheder.

På dage hvor solen skinner kan børnene også finde skygge. Vi har bevidst sørget for solafskærmning, fordi børnene er ude i middagsstunden, hvor solen er stærkest. Da børn ikke har godt af at opholde sig længe i direkte sol, har vi også etableret en ordning med fælles forældrefinansieret solcreme til alle børn. Dermed risikerer ingen børn at mangle solcreme og komme ud for solskoldninger, hvis eksempelvis vejret skifter fra en overskyet morgen til en solrig eftermiddag.

Stemning og atmosfære

I børnehaven er der er hyggelig atmosfære. Vores omgangstone er uhøjtidelig. Vi holder af skøre indfald og bruger gerne humoren til at sætte tingene i perspektiv. Både børn og voksne driller hinanden kærligt og godmodigt og vi griner sammen i hverdagen. Pjat kan sommetider løse en konflikt bedre end alverdens formaninger.

Link

Hvis du vil læse mere om os, kan du besøge vores hjemmeside på aarhus.inst.dk